Usein kysytyt kysymykset
Mikä on käytetyn ajoneuvon lisäturva?

Lisäturva on suoja teknisen vian varalta ja mahdollistaa huolettoman autoilun ilman pelkoa kalliista korjauslaskuista. Myös käytetyn auton omistajan tulisi voida luottaa siihen, että jos auton tekniikka pettää, saadaan auto pian kuntoon ilman kalliita korjauskuluja.

Lisäturva siis kattaa autossa ilmeneviä yllättäviä teknisiä vikoja ja vastaa niiden korjauksesta syntyvistä kustannuksista.

Miten Korjausturva toimii?

Korjausturvan hankkiminen onnistuu nopeasti ja helposti syöttämällä auton rekisteritunnuksen sekä omat yhteystietosi ostolomakkeellemme. Tämän jälkeen käyt vain tarkastuttamassa autosi K1-Katsastuksessa ja olet turvassa!

Mikäli autossasi ilmenee tämän jälkeen tekninen vika, otat meihin yhteyttä joko asiakaspalveluun tai toimistoaikojen ulkopuolella päivitykseemme (24/7). Ammattitaitoinen henkilökunta korjaa autosi ilman lisäkuluja tai omavastuuta. Korjausturvaan kuuluu myös tarvittaessa ajoneuvon hinaus korjaamolle sekä veloitukseton sijaisauto.

Onko kyseessä ajoneuvovakuutus?

Korjausturva ei ole ajoneuvovakuutus vaan suoja teknisen vian varalle. Ajoneuvovakuutukset korvaavat onnettomuustilanteissa syntyneitä materiaalivahinkoja, mutta eivät normaalissa käytössä syntyneitä teknisiä vikoja tai yllättäviä rikkoutumisia.

Onnettomuuksia valitettavasti sattuu aina silloin tällöin, mutta tekniset viat ovat huomattavasti yleisempiä. Näitä varten on Korjausturva, joka huolehtii autosi korjauskuluista silloin, kun tekniikka pettää ja autossasi ilmenee vikoja.

Mille ajoneuvolle Korjausturvan voi saada?

Korjausturva on saatavilla yleisimpiin Suomessa rekisteröityihin autoihin. Korjausturvan voi hankkia maksimissaan 10 vuotta vanhoille ja alle 180 000 kilometriä ajetuille autoille. Lisäksi auton moottorin kokonaisteho on oltava alle 200 kilowattia. Korjausturvan voi ostaa kerrallaan korkeintaan kolmeksi vuodeksi.

Korjausturvaa ei tällä hetkellä ole saatavilla sähköautoille eikä erilaisten hybridautojen osalta turvan piiriin kuulu vaihtoehtoisiin käyttövoimiin liittyvät komponentit tai niistä johtuvat rikkoutumiset. Korjausturva astuu voimaan sen jälkeen, kun auto on käynyt K1-Katsastuksen suorittamassa kuntotarkastuksessa.

Miten Korjausturva säästää minulta rahaa?

Autojen teknisten ominaisuuksien kasvaessa ja yhä monimutkaisempien ratkaisuiden lisääntyessä, myös ajoneuvojen korjauskustannukset nousevat. Usein pelkkä vian selvittäminen voi vaatia korjaamolta useamman tunnin työtä.

Korjausturvan kattavan lisäturvan piiriin kuuluvat lähes kaikki autonkomponentit, joten esimerkiksi auton jakoketjun katketessa tai ilmastoinnin kompressorin hajotessa me maksamme korjauksen, eikä Korjausturvan ostanut asiakas maksa itse euroakaan. Teknisten vikojen osalta korjauskustannukset nousevat usein jopa tuhansiin euroihin, joten Korjausturvan avulla voit säästää huomattavasti ajoneuvon korjauskustannuksista.

Miten Korjausturva eroaa autoliikkeiden lisätakuista?

Korjausturvan kattavaan palveluun kuuluu K1-Katsastuksella suoritettavan maksuttoman kuntotarkastuksen lisäksi 24/7 palveleva hinauspalvelu sekä veloitukseton sijaisauto käyttöösi korjauksen ajaksi. Usein olemme myös se edullisempi ja palvelultaan kokonaisvaltaisempi vaihtoehto, sillä olemme erikoistuneet nimenomaan lisäturvaan.

Teemme yhteistyötä suomen johtavien autokorjaamojen kanssa, mikä mahdollistaa ajoneuvon nopean korjaamisen lähes missä päin Suomea tahansa. Lisäksi kaikki Korjausturvan piiriin kuuluvien vikojen korjaukset tehdään ilman asiakkaan omavastuuta. Korjausturvan hankkiminen on helppoa ja nopeaa, minkä lisäksi tarkat korjausehtomme mahdollistavat sen, että tiedät aina mitkä viat korvataan ja mitkä ei.

Kuinka paljon turva maksaa?

Korjausturva on mahdollista hankkia yhdeksi, kahdeksi tai jopa kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Turvan keston lisäksi hintaan vaikuttaa asiakkaan ajoneuvon merkki, malli, moottori sekä ajoneuvon ikä.

Edullisimmillaan Korjausturva maksaa 329 euroa vuodessa! Mikäli ostat lisäturvan useammaksi vuodeksi kerrallaan, on rahallinen säästösi jopa 15 prosenttia verrattuna yhden vuoden sopimuksen hintaan. Turvan pituudesta riippumatta hintaan sisältyy aina Korjausturvan lisäksi ajoneuvon kuntotarkastus palvelun oston yhteydessä sekä 24/7 palveleva hinauspalvelu ja veloitukseton sijaisauto korjauksen ajaksi.

Voit ostaa Korjausturvan joko kertamaksulla tai kuukausiveloituksella.

Miksi on järkevää ostaa Korjausturva useammaksi vuodeksi kerrallaan?

Lisäturvan ostaminen kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi kerrallaan on edullisempaa kuin useamman yhden vuoden mittaisen sopimuksen ketjuttaminen. Ostamalla turvan useammaksi vuodeksi kerrallaan säästät sopimusaikana jopa 250 euroa!

Sen lisäksi, että säästät rahaa, tuo pidempi sopimus myös muita selviä hyötyjä. Mitä vanhempi autosi on ja mitä enemmän sillä on ajettu, sitä suuremmalla todennäköisyydellä autoon voi tulla yllättäviä teknisiä vikoja. Paras tapa turvata auto tältä ajan myötä kasvavalta riskiltä, on tilata Korjausturva useammaksi vuodeksi kerrallaan. Huolimatta kasvavasta teknisen vian riskistä, sisältää lisäturvamme aina samat kattavat korjausehdot sopimuksen pituudesta riippumatta.

Onko ostettu Korjausturva siirrettävissä auton uudelle omistajalle?

Kyllä on! Etukäteen maksettu Korjausturva on mahdollista siirtää jatkumaan ajoneuvon uudelle omistajalle. Ilmoittakaa vain meille ajoneuvon myynnistä ja antakaa meille uuden omistajan yhteystiedot, jotta voimme päivittää hänen tietonsa Korjausturvan tietoihin.

Korjausturvan siirtomahdollisuutta kannattaa hyödyntää esimerkiksi käytettyä autoa myydessä. Auton myyminen yksityiselle on huomattavasti helpompaa, kun autossa on voimassa oleva lisäturva.

Mikäli olet ostanut Korjausturvan kuukausimaksulla, ei turvaa voida siirtää uudelle omistajalle.

Kuka voi ostaa Korjausturvan?

Haluamme tarjota mielenrauhaa ja huolettomia kilometrejä kaikille autoileville kuluttajille. Korjausturvan voikin ostaa kuka tahansa auton rekisteriin merkitty yksityishenkilö. Voit olla joko auton omistaja tai haltija. Tärkeintä on, että Korjausturvan avulla autoa tosiasiallisesti käyttävä kuluttaja on suojattuna teknisten vikojen varalta.

Toistaiseksi Korjausturva ei ole saatavilla yrityksille tai yksityisille elinkeinonharjoittajille.

Milloin voin hankkia Korjausturvan?

Käytännössä milloin vain! Voit ostaa Korjausturvan autolle, jonka olet ostanut juuri esimerkiksi toiselta yksityiseltä tai vaikkapa autokaupasta.

Näin sinun ei tarvitse murehtia mahdollisesti pian oston jälkeen ilmenevistä teknisistä vioista, vaan voit ajaa huoletta uudella autollasi. Korjausturvan avulla voit siis varmistua, että käytettyä autoa ostaessasi et joudu tyytymään pelkkään "takavalotakuuseen".

Halutessasi voit pyytää tarjouksen Korjausturvasta jo ennen käytetyn ajoneuvon ostoa,  jolloin voit varmistua Korjausturvan kustannuksista juuri kyseiseen ajoneuvoon.

Lisäksi voit hankkia Korjausturvan jo pidempään omistamallesi autolle esimerkiksi tilanteessa, jossa uutena hankkimasi auton tehdastakuu on jo päättynyt, mutta kaipaat silti turvaa teknisten vikojen varalta. Korjausturva on saatavilla maksimissaan 10 vuoden ikäisiin autoihin, joten voit turvata myös vanhemman autosi meidän avulla.

Myös auton myyjän kannattaa hankkia Korjausturva autoonsa, sillä auton myyminen toiselle kuluttajalle on huomattavasti helpompaa, kun autossa on voimassa oleva Korjausturva, joka voidaan siirtää auton uudelle omistajalle. Saat autosi nopeammin myytyä ja todennäköisesti paremmalla hinnalla, sillä ostajan ei tarvitse murehtia mahdollisista piilevistä vioista ja varautua rahallisesti kalliisiin korjauskustannuksiin.

Mitä Korjausturvan voimaantulo edellyttää?

Ostettuasi Korjausturvan nettisivujemme kautta, saat tilausvahvistuksen yhteydessä helpot ohjeet Korjausturvan aktivoimiseksi. Jotta voimme turvata autosi, tulee K1 Katsastuksen ensin suorittaa autoon kuntotarkastus. Suosittelemmekin varaamaan ajan kuntotarkastusta varten mahdollisimman pian tilauksen jälkeen, jotta Korjausturva astuisi voimaan niin pian kuin mahdollista.

Varaa aika soittamalla lähimmälle K1 Katsastuksen toimipisteelle ja kerro jo puhelimessa tulevasi kuntotarkastukseen Korjausturvaa varten. Katsastuskonttorin henkilökunta suorittaa puolueettoman tarkastuksen autollenne, jonka läpäistyä Korjausturva astuu voimaan välittömästi. Mikäli autossa havaitaan tarkastuksen yhteydessä teknisiä vikoja, voidaan Korjausturva myöntää kaikilta muilta osin voimaan samantien. Jos havaittu vika korjataan pian tarkastuksen jälkeen, voidaan Korjausturva myöntää täysimääräisesti kyseiselle ajoneuvolle.

Täytyykö auto huoltaa merkkiliikkeessä, jotta Korjausturva pysyy voimassa?

Korjausturva ei edellytä auton huoltamista merkkiliikkeessä. Tärkeintä on, että auton huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot ja öljynvaihdot tehdään ajallaan ja asiantuntevasti. Meille ei siis ole merkitystä sillä, onko huollon tehnyt virallinen merkkiliike vai jokin muu valtuutettu autohuolto. Lisäturvan voimassaolo edellyttää näin ollen vain, että huolloissa noudatetaan valmistajan suosituksia ja kaikki suoritetut huollot merkitään auton huoltokirjaan ja/tai digitaaliseen huoltohistoriaan.

Tarkista Korjausturvan hinta juuri sinun autollesi.
Lisää vain tietosi ja näet hinnan välittömästi.
Kiitos! Tiedot vastaanotettu. Odotathan noin 10-15 sekuntia.
Oops! Something went wrong while submitting the form.